Biografie

 

Ik ben Iwan Bockkom (Schiedam, 1975) en ik zing al sinds ik een kleine jongen was. Op het kinderkoor en op de basisschool mocht ik al regelmatig voorzingen. Het zou te makkelijk zijn om redenen op te noemen waarom ik na de middelbare school niet voor een opleiding in de muziek gekozen heb. Gisteren is voorbij en terugblikken verandert daar niets aan. Het gaat erom wat je vandaag  doet en er bestaat altijd de keus om datgene te gaan doen waar je gelukkig van wordt. Ook al lijkt dat misschien onlogisch. In welke situatie je je ook bevindt je voert zelf de regie over je leven. We bewandelen allemaal onze eigen weg in ons eigen tempo en ik ben ontzettend blij dat ik nu vol trots durf te zeggen wie ik ben en waar ik gelukkig van word.


Mijn grootste passie is zingen. Ik zing bij een koor en in een band en daarnaast treed ik solo op.

De jaren 80 zijn voor mijn muzikale ontwikkeling belangrijk geweest en ik zing dan ook graag covers uit die tijd. Ik heb een brede muzieksmaak en ik hou bijvoorbeeld van Adèle, John Mayer, James Morrison, Sam Smith, Sia, Eva Cassidy, George Michael, Marco Borsato en Bløf. Het belangrijkste is dat muziek raakt en dat er emotie wordt overgebracht. 


Enkele jaren geleden ben ik met een co-writer begonnen met het schrijven van liedjes en het leuke aan dat proces is dat je al jouw eigen creative ideeën en gevoelens in je tekst kwijt kan.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het regelmatig volgen van zanglessen. Die zanglessen zorgen ervoor dat ik weet hoe ik de nummers technisch moet benaderen en ik ga zo goed voorbereid en zelfverzekerd naar opnames, audities en optredens toe. 
"Ik ben Iwan Bockkom (Schiedam, 1975) en ik zing al sinds ik een kleine jongen was."